NHL

Detroit upp i serieledning

Johan Franzén gjorde ett mål och Nicklas Lidström svarade för en assist när Detroit på bortais besegrade Colorado med 3-2 i NHL-ishockeyn natten till torsdag.

Detroit har haft svårt mot sina forna slutspelsrivaler och inför matchen hade årets jämförelsevis svaga Colorado-upplaga chansen att vinna alla lagens fyra möten denna säsong.
Inledningsvis såg det bra ut för Colorado. John-Michael Liles gav hemmalaget ledningen med 1-0 efter tre minuter. I slutet av perioden kvitterade Detroit genom Valtteri Filppula, assiterad av Lidström. I mitten av andra perioden ökade Franzén på ledningen med sitt 26:e mål för säsongen. Kris Draper gav sedan bortalaget en tvåmålsledning.
Med knappt två minuter kvar att spela reducerade Milan Hejduk till 2-3, men närmare än så kom inte Colorado. Detroits vinst innebär att de tar över ledningen i Western conference från San Jose.

Källa: Hockeykanalen.se